Ben jij de eigenaar van een webshop en merk je dat je omzet achterblijft? Of loop je tegen technische beperkingen aan die jouw groei in de weg staan? Dan is het tijd om te overwegen om jouw webshop te replatformen! In deze blog ontdek je hoe replatforming jou kan helpen om meer klanten aan te trekken, efficiƫnter te werken en uiteindelijk meer winst te maken. Lees snel verder en ontdek hoe jij met een nieuwe start voor jouw webshop kunt zorgen!

Waarom Replatforming?

Als je eenmaal een succesvolle webshop hebt opgezet, is het verleidelijk om alles zo te laten. Je klanten zijn tevreden, je omzet stijgt en dus gaat alles vanzelf goed, toch?

Maar er komt een tijd dat elke webshop toe is aan replatforming. Dit kan om verschillende redenen zijn:

-Je huidige platform is verouderd en onderhoud ervan wordt steeds moeilijker en duurder.

-Je wilt meer functionaliteiten toevoegen aan je webshop, maar je huidige platform biedt hier geen mogelijkheden toe.

-De prestaties van je webshop zijn achteruitgegaan en je wilt hier graag wat aan doen.

Al deze redenen zijn goede argumenten om over te stappen naar een nieuw platform. Replatforming kan jouw webshop weer nieuw leven inblazen en ervoor zorgen dat je weer voorop loopt in de markt.

Een nieuwe webshop maken of replatformen?

Er zijn twee opties als je wilt replatformen: een nieuwe webshop maken of je huidige webshop migreren naar een nieuwe platform. Migreren is meestal de beste optie, omdat je dan al je huidige data kunt behouden. Het nadeel is dat het soms lastig kan zijn om alles over te zetten naar het nieuwe platform, vooral als je een complexe webshop hebt. Als je ervoor kiest om een nieuwe webshop te maken, moet je alle data opnieuw invoeren en soms kan het lastig zijn om dezelfde functionaliteit te recreateren die je had op het oude platform.

Hoe gaat replatforming in zijn werk?

Replatforming is het proces waarbij een bedrijf overstapt van een oudere, minder flexibele technologie naar een nieuwere, meer geavanceerde technologie. Het doel van replatforming is om de prestaties en functionaliteit van een website of applicatie te verbeteren. Replatforming kan ook helpen bij het verminderen van onderhoudskosten en het verhogen van de veiligheid.

De voordelen van replatforming

De voordelen van replatforming:

1. Een betere prestatie: Als je eenmaal de stap hebt gezet naar replatforming, zul je merken dat de prestaties van je webshop verbeteren. Dit komt doordat de nieuwe platform beter is geoptimaliseerd voor zoekmachines en sneller laadt. Dit betekent dat je bezoekers langer op je site blijven en meer kans hebben om te converteren.

2. Een schaalbare oplossing: Een ander groot voordeel van replatforming is dat het een schaalbare oplossing biedt. Als je bedrijf groeit, kan het nieuwe platform gemakkelijk meegroeien met jouw behoeften. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je in de toekomst uitgebreid moet gaan zoeken naar een andere oplossing die wel aan al jouw eisen voldoet.

3. Een verbeterde gebruikerservaring: Replatforming biedt ook vele mogelijkheden om de gebruikerservaring te verbeteren. Het platform biedt bijvoorbeeld meer mogelijkheden voor personalisatie, zodat je bezoekers een meer unieke ervaring krijgen. Voor veel bedrijven is dit een enorm voordeel omdat het de betrokkenheid en conversies kan verhogen.

De keuzes die je moet maken bij replatforming

Bij replatforming moet je een aantal keuzes maken. Welke platform ga je gebruiken? Wat zijn de kosten? En hoe ga je om met je huidige website en data? In dit artikel helpen we je met het maken van deze keuzes.